ATT GILLA SVENSK POPMUSIK

Precis som jag sa i inledningen av denna blogg så är min smak mycket bred inom popvärlden. Jag älskar helt enkelt allt som är bra inom denna genre. Ja, vad är det då enligt mig som skapar stämpeln bra när det gäller denna musikstil? Detta är inget lätt kapitel då jag faktiskt är kräsen. Här finns det ju de som bara sätter sig ned och lyssnar och tycker om något. Så är det inte med mig. Jag ser till helheten. Här måste alla delar falla på plats och det ska helt enkelt ge ett mycket professionellt intryck. Fatta mig inte fel. Här finns det många svenska popartister och band som klarar detta, men många gånger når det inte den kvalitet som du finner på den internationella scenen.

Speciellt då om du ser till om det finns en unik stil som verkligen utmärker ett bands eller en artists musik och kvalitet på scenen. Här kommer du som verkligen gör ett försök att kontrollera, snabbt finna att de flesta bara står rakt upp och ned samt framför musiken på precis samma sätt som alla andra i samma genre. Det är helt enkelt det unika jag letar efter. Det som utmärker en artist eller ett band. Naturligtvis måste det också finnas en kombination som säger att musiken är bra. Nu är jag inte något stort fan av dem, men ta Abba som ett exempel. De hade sin egen stil. Här fanns det ingen som kunde förneka detta. Bra rörelser på scenen fanns också, samt att deras musik var skapad på ett sätt som var rytmiskt och tilltalande.

ANDRA SVENSKA POPARTISTER SOM TILLTALAR MIN SMAK

Nu kommer det finnas massor av artister och välja på, då faktiskt Sverige har sin stora del rörande musik i just pop och schlager. När du lyssnar på Per Gessle solo så är denne man inte mycket att hänga i julgranen. Samma sak gäller med Marie Fredriksson. Dock blir det en helt annan stil när dessa kompletterar varandra som de gjorde i duon Roxette. Helt klart syntes ju detta omedelbart på de internationella topplistorna. Likaså Ace of Base hade en egen stil och ett helt unikt sound när de kom. En annan på toppen av svensk pop är naturligtvis BWO, Army of Lovers och Alcazar. Alla dessa har något genensamt, Alexander bard, och detta är bara lite av vad han gjort för den svenska popmusiken.

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published