ALEXANDER BARD – DEN MODERNA SVENSKA POPENS GUDFADER

Alexander Bard, popmusikens gudfader. Ja, du vet grabben som aldrig kan stå still, bär shorts och har ett skägg som för tankarna till Jesus. Nu går det förvisso inte att vara gud samtidigt som hans son, så det får helt enkelt stanna vid den svenska popguden. Hans riktiga namn är Bengt Magnus Bard. Hur de blev Alexander är ju svårt att förstå. Ja, så är det i alla fall. Här är född i Västra Ny i Östergötland 1961, vilket betyder att han numera är 56 år. Denna fantastiska man har fler strängar på sin lyra än en tolvsträngad gitarr. Han är verksam och har erfarenhet av dansband, pop, schlager samt rockmusik. Här fungerar han också som låtskrivare både till sig själv och andra band.

Efter detta är han också producent, författare, filosof, debattör, politiker samt föreläsare. Ja, snacka om att ha jobb så det räcker till. Dock är det inom popmusiken denne man har skapat sina mest enastående verk. Precis som vanligt har dessa varit av hög kvalitet, mycket unika och med sin egen stil. Nu har denne man också fördelen av att det inte finns en människa i världen som kan kopiera hans mästerverk rörande den stil han för sig med. Han har haft inte mindre än 9 artistsamarbeten, där han själv många gånger personligen varit inblandad som en del av bandet. Förmodligen finns det inte någon svensk artist med mera kunskap och erfarenhet inom popmusikens värld.

TRE STORA SUCCÉER MED ALEXANDER BARD

Ja, det stora internationella genombrottet för Alexander Bard kom med Army of Lovers. Kanske är detta också det mest unika och särpräglade han skapat i sin karriär. Detta band bestod från början av Bard, Jean-Pierre Barda samt Michaela de la Cour. Under den verksamma tiden skulle sedan sångerskor som Camilla Henemark och Dominika Pezynski vara de som ersatte de la Cour. Ännu finns det ingen markering på att de upplöst bandet, men att de skulle återförenas igen verkar mer och mer otroligt. Den andra succén är Alcazar. Här var Bard inte själv aktiv i bandet, men var bakgrundsfiguren och nådde stora framgångar på det internationella planet. Sista storbandet skapades för inte så många år sedan. BWO, där Bard själv var med igen tillsammans med Marina Schiptjenko och Martin Rolinski. Bandet skapades 2004 och upplöstes 2010.

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published