DE OLIKA STILARNA INOM POPMUSIKEN

När du, som jag, gillar popmusik så är det inte bara en sak du älskar. Det är massor av olika stilar inom denna genre i musikens värld. En del håller klart fast på att hålla sig till en del av allt som finns. Jag som tidigare påtalat, gillar allt som håller en god kvalitet, är rytmiskt och har det lilla extra som sätter pricken över i. Här kommer några av de olika popstilar som finns, så du har något att lägga på minnet tills du lyssnar nästa gång. Kanske kommer det till och med bli så att du kan separera och urskilja de olika stilarna. Till att börja med är det bra att veta att pop står för populärmusik, vilket gör dig till någon som lyssnar på något andra också gillar.

  • Elektropop: Ja här kommer det helt enkelt att vara som det låter. Det handlar om popmusik som har klara infuenser av elektroniska och programmerade rytmer samt instrument. Ett exempel på elektropop är BWO, Bodies Without Organs, som var en av storheterna inom popmusiken skapad av Alexander Bard
  • House och Eurodance: Egentligen är detta något som är grenar och genrer inom musik som kan stå på egna ben. Dock är det oftast så att de ingår i popmusiken också. När detta kombineras med popmusik, kommer resultatet att bli som med Army of Lovers.
  • New Wave och Synthpop: Ja, den riktiga synthmusiken lär ju härledas till Depeche Mode. Om du blandar det bandet med Bröderna Herreys, så får du resultatet Secret Service. När du lyssnar på dem är det alltså synthpop du lyssnar till.
  • Mainstream eller bara pop: Ja, här har vi helt enkelt den traditionella stilen av popmusiken. Den som jag sa inte har någon själ och låter precis likadant överallt. Här kommer du att kunna välja och vraka vad du vill som exempelvis Lilli & Susie, Charlotte Nilsson och Tomas Ledin för att bara ta några i raden.

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published