WENDY JAMES – ENGELSK POP NÄR DEN ÄR SOM BÄST

Att det finns något som kallas för proggrock är det nog ingen som har missat, men här kommer något nytt. Proggpop, ja vad är nu det? Jo, det är mitt namn för Transvision Vamp och sångerskan Wendy James och den musik de framförde. Helt enkelt var de fantastiska enligt mig. Engelsk professionell pop när den är som bäst. Att denna blogg bär namnet Wendy James, är alltså ingen tillfällighet då detta är en av mina absoluta favoriter inom musik. Hur som helst är det inte enbart fokuserat på denna sångerska och bandet Transvision Vamp. Här handlar det om en ren och skär popblogg, som helt enkelt ska sprida information om de bästa internationella popartisterna genom tiderna.

Något som står helt klart är att England alltid varit ett land som haft popmusiken nära sitt hjärta. Från detta land har det kommit massor med bra och skön popmusik. Detta har du säkerligen sett redan vid de många popinspirerade bidragen i Eurovison Song Contest. Här är det mera vanligt en ovanligt att Englands bidrag har sina grunder i popmusikens värld. När du sedan kikar på deras grannland Irland, trots deras klassiska folkmusikstuk, så finns det massor med bra pop därifrån också. Nu ska vi inte alls glömma bort lilla Sverige, som egentligen inte är litet till yta, som inte har så många invånare och har skapat massor av bra popmusik på det internationella planet. Detta får du läsa mycket om i denna blogg.

LITE KORT OM TRANSVISION VAMP OCH WENDY JAMES

Egentligen hade popbandet Transvision Vamp inte varit något utan den karismatiska personligheten Wendy James. Här var detta band aktivt genom att ge ut album under fyra år. Totalt tre album blev det, men detta var tillräckligt och satte i alla fall fart på karriären för Wendy James. Transvision Vamp bestod i övrigt av Nick Christian Sayer som även blev Wendys pojkvän under en tid. De övriga personerna var Dave Parsons, Tex Axile och Pol Burton. Egentligen är det ingen av dessa personer som haft något med musikscenen att göra efter Transvision Vamps upplösning. Wendy James däremot gjorde fortsatt karriär både som soloartist och som grundare av ett annat band vid namn Racine. Allt som allt har det hittills blivit 8 fulla album för Wendy James, som vid 51 års ålder fortfarande är aktiv inom musiken.

STORA SVENSKA STJÄRNOR INOM POPMUSIKEN

Ja, här är det många som säger att den första och största av alla svenska exporter inom popmusiken är lätt att komma ihåg. Naturligtvis är det Abba som det handlar om. Detta band är också ett av de som varit etta med sin singel på amerikanska och välkända Billbord TOP100 listan. Detta var med låten Dancing Queen. Efter det så var de placerade inom topp 10 med Take a Chance on Me, Waterloo samt The Winner Takes it All. De andra tre svenska exporterna på det internationella planet som varit etta på Billboard mest åtråvärda lista är Blue Swede med Björn Skifs samt Roxette och Ace of Base. Håll tillgodo med det så länge. Det finns mycket mera du kan läsa om detta i kommande inlägg i denna blogg, som har sitt klara fokus på de största stjärnorna och musiken inom pop.

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published